Costul total mediu al creditelor ipotecare a scazut

Costul total mediu al creditelor ipotecare, mai precis dobanda anuala efectiva (DAE) a scazut conform portalului bancherul.ro. Astfel, in luna februarie 2021, indicele DAE inregistra valoarea medie de 5.75%, fata de 5.81% pentru luna anterioara, sustine aceeasi sursa. Media a fost calculata pe baza a 28 de oferte apartinad la 16 banci comerciale, prezentate in tabelul de mai jos. Potrivit bancherul.ro, clasamentul integreaza oferte standard ale bancilor pentru finantarea creditelor ipotecare clasice: avans minim 15% din pretul de vanzare al imobilului, iar banca finanteaza maxim 85% din valoarea evaluata a acestuia.

Potrivit aceluiasi portal, Garanti BBVA a taiat cu aproape 1% marja fixa, ceea ce a dus la diminuarea semnificativa a costului sau total privind finantarea creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice. Aceasta diminuare a marjei bancii, a propulsat Garanti BBVA pe locul 6 in topul celor mai ieftine banci la acordarea creditelor ipotecare. O alta banca care a scazut dobanda este BCR, sustine bancherul.ro.

Sursa: www.bancherul.ro

BRD a “inventat” un credit ipotecar cu dobanda fixa pe 15 ani, mentioneaza acelasi portal. Diminuare de dobanda fixa la creditele ipotecare a mai operat si ING Bank, conchide bancherul.ro. Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare este dominat, potrivit analizei efectuate de bancherul.ro, de CEC Bank, Banca Transilvania si BCR. Top 5 este completata de Libra Bank si Banca Romaneasca, in timp de Garanti BBVA este pe locul 6, iar oferta celor de la Credit Europe ocupa locul 7. Alpha Bank si Patria Bank prind primele 10 locuri ale topului celor mai bune oferte de credit ipotecar din piata.

Idea Bank, Raiffeisen Bank, First Bank, Unicredit Bank si ING Bank inchid prima jumatate a topului celor mai bune oferte de credite ipotecare, in timp ce in a doua jumatate a clasamentului regasim nume consacrate de banci cum ar fi BRD sau OTP Bank.

Pentru a beneficia de oferte de creditare in conditii negociate, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *