Creditul Ipotecare 2020:


Creditul ipotecar este creditul acordat de o banca unei persoane fizice pentru achizitia unei locuinte. Spre deosebire de creditul de nevoi personale, la care garantia bancii este data de veniturile nete ale solicitantului / solicitantilor, la creditul ipotecar garantia bancii va fi data de imobilul achizitionat. Pe acest imobil banca va institui o ipoteca de rang 1. 
 
Creditul ipotecar se poate acorda pe perioade de pana la 35 de ani, varsta maxima admisa a solicitantului fiind de 70 de ani la maturitatea creditului.
Creditul ipotecar se adreseaza persoanelor fizice care:
 
  • doresc sa isi achizitioneze o locuinta;
  • doresc sa reduca costurile unui credit ipotecar contractat anterior la costuri mai mari decat cele din acest moment, sau in monede exotice de tip franci elvetieni (CHF).
Beneficiile creditului ipotecar sunt:
 
  • perioada de finantare de pana la 35 de ani care poate sa asigure suma necesara achizitiei imobilului si sa ofere clientului rata de plata conform gradului de indatorare stabilit de Banca Nationala a Romaniei;
  • asigurare de viata optionala pentru asigurarea riscului de deces si a invaliditatii permanente, caz in care firma de asigurare achita integral creditul bancii finantatoare;
  • pot fi luate in calcul mai multe tipuri de venituri (salarii, chirii, dividende etc) ale mai multor categorii de persoane fizice: salariati, pensionari, PFA – uri, administratori / actionari in cadrul diverselor companii mici si mijlocii de tip IMM.    * – Camp obligatoriu.