Dobanzile la creditele ipotecare au scazut pe baza scaderii IRCC

Dobanzile la creditele ipotecare au scazut datorita scaderii indicelui IRCC la valoarea de 1.88%, sustine portalul online bancherul.ro. Dobanda la un credit ipotecar se calculeaza insumand marja fixa a bancii si indicele IRCC. IRCC este un indice stabilit de BNR trimestrial, sau semestrial. Precedenta valoare a IRCC era de 2.17%.

Aceeasi sursa ne confirma ca OTP Bank a crescut marja fixa a bancii pentru a anula scaderea IRCC. Dobanda OTP Bank este, in acest moment, una dintre cele mai mari din piata creditelor ipotecare, potrivit aceleiasi surse. Bancherul.ro mentioneaza ca o alta banca care a crescut marja este Idea Bank, polonezii de la Idea Bank aflandu-se pe locul 11 in topul celor mai bune costuri la creditele ipotecare realizat de acest portal online.

Sursa: www.bancherul.ro

Daca ar fi sa dam crezare topului realizat de bancherul.ro, cel mai bun credit ipotecar din piata din punct de vedere al costului total ar fi la CEC Bank. Topul nu tine cont de durata analizei unui credit ipotecar in cadrul departamentului de analiza al bancii. Pozitiile urmatoare in topul celor mai bune credite ipotecare din piata sunt ocupate in ordine de Banca Transilvania si BCR. Top 5 este completat de Libra Bank si Credit Europe Bank. In primele 10 pozitii ale topului celor mai bune credite ipotecare din piata regasim nume mari precum ING Bank si Raiffeisen Bank, dar si banci cu o cota de piata mai mica, precum Credit Europe Bank, Alpha Bank si Patria Bank.

A doua jumatate a topului celor mai bune credite ipotecare oferite bancilor clientilor sai persoane fizice, include banci consacrate ale sistemului bancar, precum Unicredit, First Bank si chiar Garanti BBVA. Topul este inchis de ofertele OTP Bank si BRD. In cadrul topului s-a tinut cont de ofertele a 25 de banci, care opereaza pe piata bancara din Romania, folosind atat dobanda fixa, cat si dobanda variabila pentru creditele lor ipotecare oferite populatiei. Clasificarea s-a facut crescator, avand in vedere etalonul DAE, adica costul total al creditului. Practic, cel mai scump credit ipotecar la acest moment il are BRD, iar cel mai ieftin este oferit de CEC Bank.

Pentru a beneficia de oferte personalizate de credite ipotecare si credite de nevoi personale, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *