Guvernul doreste schimbarea programului Prima Casa

Potrivit portalului zf.ro, Guvernul a luat in calcul schimbarea programului Prima Casa, program prin care persoanele fizice romane pot obtine un credit ipotecar in conditiile existentei unui avans de 5% din pretul de vanzare al imobilului achizitionat. Astfel, sustine sursa, Prima Casa a fost redenumita in Noua Casa.

Modificarile aduse de Guvern fata de precedenta constau, pe langa denumirea programului, si in modificarea plafonului la 70.000 Euro pentru locuintele vechi, de la 57.000 euro, respectiv majorarea la 140.000 Euro pentru locuintele noi, de la 66.500 Euro, cat era vechiul plafon. Avansul a fost mentinut la 5%.

Sursa: www.google.com

Specialistii considera, conform zf.ro, ca este foarte posibil ca pretul apartamentelor sa creasca, avand in vedere noile masuri luate de Guvern. Bancile au bani sa finanteze credite ipotecare, cerere in piata este, iar dezvoltatori sunt destui. Raportat la nivelul anului 2008, preturile in piata imobiliara au fost tinute in frau pana in acest moment de vechile plafoane stabilite pentru accesarea programului Prima Casa, sustin specialistii economici, citati de zf.ro. Si sunt toate premisele de crestere a pretului locuintelor, mai ales in situatia in care statul va garanta 80% din noul plafon de 140.000 euro, destinat achizitiei de locuinte noi, prin noul program guvernamental Noua Casa.

Pentru a putea personaliza oferta dumneavoastra de achizitie a unui credit ipotecar, clic
https://credite-ipotecare.com/contact/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *