ING Bank a majorat avansul de la 15% la 35% pentru creditele ipotecare din cauza COVID-19

ING Bank, banca din top 10 cele mai mari banci din Romania dupa numarul de active a crescut avansul pentru acordarea unui credit ipotecar de la 15% la 35%, sustine portalul bancherul.ro. Aceeasi sursa mentioneaza ca banca a luat aceasta decizie ca urmare a faptului ca isi doreste sa limiteze rata creditelor neperformante. In mod normal avansul pe care un client este nevoit sa il aduca pentru obtinerea unui credit ipotecar este de 15%, iar banca finanteaza diferenta de 85% din valoarea evaluata a imobilului. Evaluarea imobilului este realizata de evaluatori agreati de fiecare banca in parte.

Alte banci mari precum CEC Bank, Banca Transilvania, sau BCR au mentinut avansul de 15% pentru acordarea unui credit ipotecar, dar percep un avans de 35% pentru imobilele situate in afara oraselor mari din tara, mentioneaza bancherul.ro. Din punct de vedere al celor mai bune dobanzi la creditele ipotecare, acelasi portal ne informeaza ca lider este CEC Bank, urmata de ING Bank si Credit Europe Bank.

Sursa: www.bancherul.ro

Banci precum Idea Bank, Patria Bank, sau Libra Bank apar in primele 10 banci care acorda credite ipotecare persoanelor fizice avand, conform studiului realizat de bancherul.ro, cele mai mici dobanzi din piata. Surprinzatoare este clasarea pe locul 21 in clasament a OTP Bank, banca recunoscuta in piata bancara pentru apetitul sau de a finanta cu garantii ipotecare persoanele fizice.

Sursa: www.bancherul.ro

In acest top regasim si nume consacrate de banci, precum Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Unicredit Bank, First Bank, Garanti BBVA, sau BRD. Diferentele intre banci sunt mici, pentru client conteaza in alegerea bancii care sa ii acorde creditul ipotecar o serie de factori cum ar fi: dispersia bancii in piata ca si numar de sucursale, renumele bancii privind produsul in sine, dar si facilitatile pe care fiecare banca le [poate pune la dispozitia sa. De obicei bancile mai acorda cate un discount la pricing atunci cand clientul opteaza pentru folosirea altor produse ale bancii finantatoare: internet banking, cont curent, card debit.

Pentru a va putea oferi consultanta gratuita in zona creditelor ipotecare is pentru a va personaliza oferta dumneavoastra de credit ipotecar puteti aplica on-line AICI. In cel mai scurt timp un broker de credite al companiei THE ROYAL BROKERS va lua legatura cu dumneavoastra.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri din zona ipotecara, va puteti abona gratuit AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *