Noile conditii pentru programul Prima Casa

Potrivit portalului bancherul.ro, Guvernul a anuntat care sunt modificarile aduse programului de finantare a creditelor ipotecare prin Prima Casa. Astfel, principalul avantaj al priectului Prima Casa, avansul de 5%, se va aplica doar imobilelor care au fost construite si finalizate pana in 2015. Pentru imobile mai noi, se va percepe un avans de 15%, similar creditului ipotecar clasic. Deasemenea Prima Casa a fost inlocuita de Noua Casa, ca si denumire.

O alta noutate precizata de bancherul.ro, rezulta din faptul ca plafonul de acordare a creditului Noua Casa pentru imobile noi a fost stabilit la 140.000 Euro, comparativ cu vechiul plafon de 66.500 Euro. Guvernul inca nu a emis normele de implementare a legii, insa analistii economici sunt de parere ca masura luata pentru Noua Casa va stimula o crestere a preturilor imobilelor.

Sursa: www.casebinefacute.ro

In conditiile in care noile norme privitoare la acordarea unui credit ipotecar prin programul Noua Casa este de asteptat sa intre in vigoare in cateva saptamani, iar bancile comerciale au disponibilitate sa finanteze credite ipotecare cu perioada de creditare de pana la 30 de ani, este posibil ca piata creditelor ipotecare sa se incinga.

Pentru a va putea personaliza oferta de achizitie a unui credit ipotecar, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *