Start Noua Casa 2021!

Conform portalului bancherul.ro, bancile participante la programul Noua Casa, prin care pot acorda credite ipotecare co-garantate de stat, au posibilitatea sa preia dosare de creditare din partea populatiei. Si asta datorita faptului ca, sustine acelasi portal, Fondul de Garantare a alocat garantii bancilor in valoare de 1.5 miliarde lei. Cu alte cuvinte, cine doreste musai sa obtina un imobil prin credit ipotecar garantat prin programul Noua Casa, poate aplica la una din bancile participante la program, asa cum reiese din tabelul de mai jos.

Ca si noutate a programului Noua Casa, expusa de bancherul.ro, se distinge faptul ca debitorul, clientul bancii, va plati un comision anual de garantare catre Fond de 0.3% si nu de 0.4% asa cum era pana acum. Marja maxima a bancii, impusa de lege este de 2%, la care se adauga indicele IRCC, specific creditelor ipotecare cu dobanda variabila. Astfel, toate bancile participante la programul Noua Casa, au aceeasi marja fixa. Exceptie face CEC Bank, care merge pe o marja fixa de 1.9%. Privitor la alte costuri asociate creditului ipotecar prin Noua Casa, bancile nu percep, potrivit bancherul.ro, comisioane de acordarea si administrarea creditului. Singurele costuri ar fi legate de evaluarea imobilului, asigurarea acestuia si administrarea contului curent.

Sursa: www.bancherul.ro

CEC Bank foloseste marja fixa de 1.9% in conditiile in care clientul incaseaza salariul prin CEC. DAE, costul total al creditului, tinde de la 4.03%(CEC Bank) catre 4.39% (Unicredit Bank). In cadrul programului Noua Casa 2021 avem 10 banci participante, BCR, BRD, Raiffeisen, ING, Banca Transilvania, ori Unicredit, dintre bancile brand, regasindu-se aici. O prezenta certa este si a maghiarilor de la OTP Bank, in timp ce Vista Bank, banca de talie mica, respectiv Banca Romaneasca, intregesc tabloul bancilor care aproba credite ipotecare prin programul Noua Casa.

Pentru a beneficia de serviciile THE ROYAL BROKERS privind consultanta financiar bancara si implementarea ofertelor dumneavoastra personalizate, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *