Topul bancilor cu cele mai bune dobanzi la creditele ipotecare

Topul bancilor cu cele mai bune dobanzi la creditele ipotecare ne este prezentat de portalul online bancherul.ro. Conform bancherul.ro s-au luat in calcul costurile totale pentru 25 de oferte apartinand unui numar de 17 banci care finanteaza credite ipotecare, atat cu dobanda fixa, cat si cu dobanda variabila. Evolutia DAE, indicatorul care arata costul total al creditului, este una in scadere, dat fiind faptul ca BNR a stabilit indicele IRCC la valoarea de 2.17%, fata de precedenta valoare de 2.41%. O informatie foarte interesanta pe care o furnizeaza aceeasi sursa anterior mentionata este cea conform careia BRD a scazut dobanda la creditul ipotecar pe care il acorda , cu dobanda fixa,
pe toata perioada de creditare, de la 8.16% la 7.11%. Potrivit bancherul.ro este singurul credit ipotecar purtator de dobanda fixa pe toata derularea perioadei sale de creditare, finantat de vreo banca comerciala din Romania.

Primele 3 pozitii in top sunt ocupate de CEC Bank, Banca Transilvania si BCR. Toate ofertele acestor banci se bazeaza pe dobanda variabila, formata din insumarea marjei fixe a bancilor si a indicelui IRCC stabilit de BNR. Surprinde, oarecum, prezenta in top 5 a Libra Bank, banca specializata mai degraba catre finantarea de proiecte rezidentiale si acordarea de credite ipotecare profesiilor liberale. Credit Europe Bank reprezinta tot o prezenta surprinzatoare, ocupand locul 5, mai ales datorita faptului ca, spre deosebire de marea majoritate a bancilor prezente in top, turcii de la Credit Europe nu finanteaza credite de nevoi personale. Principalul produs de creditare al bancii il reprezinta cardul de credit Avantaje, care dispunde utilizatorilor sai accesul la ofertele a peste 10.000 de parteneri.

Sursa: www.bancherul.ro

Alaturi de primele 10 cele mai mari banci dupa numarul de active, topul bancilor cu cele mai bune dobanzi la creditele ipotecare include nume mai putin sonore, cum ar fi Patria Bank, banca care se situeaza ca si oferta inaintea ING Bank, Unicredit Bank, ori Raiffeisen Bank. La fel de surprinzatoare poate fi catalogata si prezenta First Bank pe locul 18, deasupra unor banci recunoscute pentru apetitul lor de a finanta credite ipotecare, cum ar fi OTP Bank, ori Garanti BBVA. Sursa mai specifica faptul ca exista 7 oferte cu dobanda fixa pentru primii 5-10 ani, BCR fiind banca care ofera credit ipotecar cu cea mai buna dobanda fixa. Tot la capitolul surprize pot fi mentionate si Idea Bank, sau Banca Romaneasca, clasarea lor in primele 10 oferte cu cele mai bune dobanzi la creditele ipotecare confirmand faptul ca bancile cu cota de piata mai mica pot concura cu succes ofertele bancilor brand pe o anumita nisa de creditare.

Fata de ofertele standard, bancile pot oferi anumite discounturi la dobanzile aplicate creditelor ipotecare, in functie de profilul fiecarui client in parte si de disponibilitatea acestuia de a folosi si alte produse bancare ale bancii respective. In tendinta lor de digitalizare, bancile pun mare pret pe folosirea de catre clienti a canalelor de interactiune digitale de tipul mobile banking, sau internet banking. Este bine de stiut ca, la achizitia unui credit ipotecar, clientii bancii pot opta pentru asigurarea facultativa oferita direct de banca, sau negociata in prealabil cu brokeri de asigurari si cesionata apoi bancii finantatoare.

Pentru a beneficia de oferte personalizate si negociate in vederea obtinerii unui credit ipotecar, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *