Topul celor mai bune dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Portalul online bancherul.ro a realizat un top al bancilor care au cele mai bune dobanzi la creditele de refinantare a unor credite ipotecare acordate in trecut. Aici se poate avea in vedere si refinantarea unui credit ipotecar contractat in perioada de boom economic (2006 – 2008) in moneda CHF. Topul are in vedere 25 de oferte apartinand la 15 banci comerciale. Etalonul topului il reprezinta costul total al creditelor, exprimat de indicatorul DAE.

Conform topului, cea mai buna oferta de refinantare a unui credit ipotecar o detine CEC Bank, urmata de Banca Transilvania si BCR. Top 5 este completata de Libra Bank si Banca Romaneasca. Garanti BBVA ocupa pozitia a 6-a a topului, cunoscand fiind faptul ca turcii de la Garanti Bank, iar apoi actionariatul spaniol de la BBVA al bancii au avut mereu apetit pentru a finanta zona ipotecara a creditarii bancare. Turcii de la Credit Europe Bank, ocupa locul 7 in top, desi au avut o buna perioada dupa criza financiara din 2008 cand s-au axat doar pe acordarea de carduri de credit Avantaje. Grecii de la Alpha Bank ocupa pozitia a 8-a, oferta celor de la Raiffeisen Bank este pe locul 9 al topului, iar Patria Bank inchide top 10.

Sursa: www.bancherul.ro

Oferta celor de la Idea Bank ocupa locul 11 in topul celor mai bune dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare, urmata de oferta americanilor de la First Bank, italienilor de la Unicredit Bank si olandezilor de la ING Bank. Topul este inchis de ungurii de la OTP Bank si de francezii de la BRD. Cu precizarea ca BRD are cel mai ridicat cost in varianta de dobanda fixa pe toata derularea contractului de credit, singura banca care ofera dobanda fixa de la prima pana la ultima rata pentru un credit ipotecar. In cadrul topului marea majoritate a ofertelor bancilor sunt exprimate folosindu-se de catre acestea dobanda variabila.

In general, printr-un credit de refinantare se doreste de catre clientul bancii obtinerea unui cost mai bun fata de ceea ce detine in prezent. Cei mai predispusi pentru refinantare sunt clientii care au optat pentru obtinerea unui credit in CHF, din cauza exploziei cursului de schimb pentru francul elvetian. Pentru a se elimina riscul cursului valutar, recomandarea THE ROYAL BROKERS este de a accesa de la bun inceput un credit in moneda nationala.

Pentru a va putea personaliza oferta care vi se potriveste pentru a obtine un credit ipotecar, clic AICI.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *