Topul celor mai mici dobanzi la creditele ipotecare in perioada de Black Friday

Cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare au fost grupate de portalul on-line bancherul.ro intr-un top, pe perioada reducerilor de Black Friday. Au fost luate in calcul 25 de oferte, apartinand la 16 banci comerciale. Topul contine informatii comparative intre cele 16 banci, iar ca si etalon se poate considera DAE, costul total al unui credit. DAE difera insa functie de perioada de rambursare a creditului.

Primele locuri ale topului sunt detinute de Banca Transilvania, CEC Bank si BCR. Dobanzile oferite sunt, conform bancherul.ro, cu jumatate de procent mai jos fata de alte perioade ale anului, mai ales in cazul Bancii Transilvania, daca ar fi sa dam crezare sursei mentionate anterior. Foarte interesanta este remarca bancherul.ro privitoare la Libra Bank, care este “singura banca din Romania care promoveaza o dobanda inselatoare”.

Sursa: www.bancherul.ro

In primele 10 pozitii ale topului regasim ofertele unor banci care finanteaza doar credite ipotecare si carduri de credit, precum Credit Europe Bank, dar si banci mari, cum ar fi Alpha Bank, ori ING Bank. Banca Romaneasca, sau Idea Bank sunt aparitii surprinzatoare in primele 10 banci care ofera cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare. Nume consacrate in piata bancara din Romania, precum Raiffeisen Bank, Unicredit Bank, BRD, ori First Bank, apar abia in a doua jumatate a topului, alaturi de Patria Bank, banca de talie mica judecand dupa cota sa de piata.

Cel mai scump credit ipotecar apartine, conform bancherul.ro, bancii BRD. Diferentele o fac comisioanele multiple pe care le are BRD, in comparatie cu Garanti BBVA, respectiv OTP Bank, banci pe care le regasim in coada clasamentului, dar deasupra BRD. Din cadrul topului prezentat lipsesc banci precum BNP Paribas, sau Alior Bank, din simplul motiv ca aceste banci finanteaza doar credite de nevoi personale negarantate cu ipoteca. Lipseste in schimb din top Credit Agricole, banca cu traditie pe finanatarea creditelor ipotecare acordate persoanelor fizice. In prezent banca finanteaza doar ceea ce este in analiza, fara a mai lua cereri de credite noi.

Pentru a accesa cele mai noi stiri din sfera bancara, clic aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *